Fakkeltog for fredsprisvinnerne

10. desember blir Nobels fredspris delt ut. Årets vinnere av er den kongolesiske legen Dr. Denis Mukwege og den jesidiske og kurdiske menneskerettighetsaktivisten Nadia Murad. Begge har de lenge kjempet for mennesker utsatt for seksuelle overgrep i krig, og for å forebygge og stoppe nye overgrep.

SMISO Oslo vil derfor gå i fakkeltog for å markere kampen mot bruk av seksualisert vold som våpen i krig og væpnende konflikter, og for å feire årets fredsprisvinnere.

Utdelingen skjer mandag 10. desember. Klokken 17.30 samme ettermiddag begynner feiringen på Jernbanetorget med appeller og musikk, før det tradisjonsrike fakkeltoget går mot Grand Hotell for å hylle fredsprisvinnerne.

Planen for dagen er som følger:
Kl 17.10 Felles avgang fra SMISO Oslo i Akersgata 1 til Jernbanetorget
Kl 17.30-19.10 Fakkeltog, Jernbanetorget til Grand Hotell
Kl 19.15-20.30 Vi går tilbake til SMISO Oslo for en enkel, varm servering etter fakkeltoget

 

Nobelkomiteen skriver i sin begrunnelse: «Denis Mukwege er hjelperen som har viet sitt liv til å tale ofrenes sak. Nadia Murad er vitne som forteller om overgrep mot seg selv og andre. Hver på sin måte har de bidratt til at seksualisert overgrep i krig blir synliggjort slik at gjerningsmennene kan bli stilt til ansvar».

Du kan lese mer HER.

Vi håper at mange har lyst og mulighet å delta.

Velkommen!

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart