Marianne Lind ble hedret og takket av som stifter av Norges første støttesenter i kampen mot incest og seksuelle overgrep igjennom 34 år.

Takk for en flott markering av Marianne Lind tirsdag 25. august. Vi er så glade og takknemlige for alt det viktige og banebrytende engasjement og arbeidet Marianne har gjort i så mange år.
Ordfører Marianne Borgen, støttesenterets brukere, styremedlemmer, tidligere og nåværende ansatte, Mariannes familie og venner stod samlet i stående applaus og hedret henne. Markeringen bestod av taler hvor hjertelige ord strømmet til heders gjesten, blandet med nydelig sang og musikk fra vår ansatt Tora Bjørnøy Lalim og musiker Snorre Saga. Engasjerte brukere kom med svært personlige gaver og takknemlighet i form av dikt og hilsener. Daglig leder Marta Slinde overbragte på vegne av hele senteret, en vakker spesiallagd skulptur fra kunstneren Anna Maria Stray.
På kaken som ble servert stod det velfortjente ord: Takk for ditt mot som kom så mange til gode Marianne.

Marianne Lind etablerte Norges aller første Støttesenter mot incest i 1986 sammen med Inger Gilje. I dag finnes det 23 sentre over hele Norge som tilbyr hjelp og støtte til utsatte for incest og seksuelle overgrep. I 2006 fikk Marianne Kongens fortjenstmedalje i gull for sitt engasjementet og arbeid for å bekjempe incest. I 2017 ble Marianne tildelt Oslo kommunes høyeste utmerkelse, St Halvardmedaljen. For sin modige og banebrytende innsats gjennom over 30 år for incestutsatte.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart