archive arrow-down arrow-left-circle arrow-right-big arrow-right-circle arrow-right bag bike board book chat circle-arrow-left contrast download human map-pointer minus open-in-browser phone photo play plus print search-big search-small share write zoom-in zoom-out

Info om SMIs sommerleir juni 2018

Velkommen til Støttesenter mot incest Oslos årlige sommerleir!

Sted:   Solbakken Folkehøgskole, 2100 Skarnes

Tid:      Søndag 24. juni til fredag 29. juni 2018

 

Påmeldingsfrist fredag 27. april 2018

Pris: 1750,- (1000,- for studenter og trygdede). Betales etter mottatt deltagerbekreftelse. Fristen for betaling er 18. mai 2018. 

 

Hovedtema for årets sommerleir er: «Tilstede i livet- her og nå»

Vi tenker at mange av oss har en utfordring med å være tilstede i livet sitt - her og nå. Enten er man tilstede i fortiden med tanker, følelser eller man er i fremtiden med planlegginger og bekymringer. Når man er utsatt for overgrep som barn vet vi at det ofte gir en ekstra utfordring med det å være tilstede i øyeblikket her og nå. Det samme gjelder når man er pårørende til en som er utsatt.

Vi ønsker å utforske sammen:

  • Hvordan romme seg selv med alt som har vært og alt som er?
  • Hva hindrer meg i å være tilstede her og nå?
  • Hvilke ressurser har jeg for å være tilstede her og nå?
  • Teknikker for å fremme tilstedeværelse.
  • Hva trenger jeg for å være tilstede i livet mitt? 

 

Hvem er leiren for?

Incestutsatte kvinner og menn over 18 år, samt foresatte til incestutsatte barn som er brukere av et støttesenter.

På sommerleir forholder vi oss til vårt eget liv, og til andres. Vi deler minner og tanker, smerte og glede. Dette er ofte en positiv og berikende prosess, men kan være utfordrende. Vi er derfor avhengig av at du som deltager kan ivareta deg selv – også når du har det tøft. Som deltager på sommerleir forplikter du deg til å være tilstede hele uken.

 

Hvor skal vi være?

Vi skal være på Solbakken Folkehøgskole på Skarnes, som ligger ca 7 mil fra Oslo. Vi har leid hele stedet, slik at det kun vil være oss der den uken vi er på sommerleir. Vi er så heldige at i år vil alle få enerom, i litt ulike størrelser. Bad må deles. Det er tilrettelagte rom for funksjonshemmede med egne bad. Alle må ha med seg egen dyne og pute, evt sovepose, sengetøy og håndkle. Dette er fordi elevene som går på skolen har med sitt eget av dette, og skolen har ikke noe ekstra. 

 

Ønsker du å vite mer om årets sommerleir eller melde deg på? Ta kontakt med oss på post@smioslo.no for spørsmål eller påmeldingsskjema. Vi oppfordrer deg til å følge med på nettsiden vår og i nyhetsbrevet for nye oppdateringer og info om leiren. 

Vi håper du vil være med oss i år!