archive arrow-down arrow-left-circle arrow-right-big arrow-right-circle arrow-right bag bike board book chat circle-arrow-left contrast download human map-pointer minus open-in-browser phone photo play plus print search-big search-small share write zoom-in zoom-out

Spørreundersøkelse om kommunikasjon mellom overgrepsutsatte og leger

Legestudenter ved Universitetet i Bergen gjennomfører nå et prosjekt for å undersøke og kartlegge hvordan leger og helsepersonell best kan kommunisere med personer utsatt for incest og seksuelle overgrep.

I den sammenhengen har de laget en spørreundersøkelse åpen for personer utsatt for overgrep. Spørsmålene omhandler statistikk av aldersgrupper for når overgrepene skjedde, varighet og svarers kjønn. 

Undersøkelsen er laget i samarbeid med SMISO Hordaland for å sikre at innholdet ikke støter noen og 100% anonym. Undersøkelsen er også anonymisert slik at man ikke kan se IP-adresser, eller enkelte svar, kun samlede besvarelser. Det er også spørsmål der brukere/utsatte selv kan komme med forslag til hvordan legen bør møte dem, hva man kan svare og hvordan man kan spørre om overgrepserfaringer. Samt mulighet for å krysse av for alternativer på ulike spørsmål. De fleste spørsmål kan man også velge alternativet: "ønsker ikke å svare på". Dette er for å gi brukere som opplever spørsmålet som vanskelig mulighet til å delta videre i undersøkelsen. Undersøkelsen tar cirka 15 minutter å svare på. 

Du kan delta i undersøkelsen her.

Undersøkelsen er åpen frem til 2. februar 2018. Har du spørsmål er det bare å ta kontakt med SMI på epost: marianne@smioslo.no