Velkommen til feiring av fredsprisvinnerne!

I morgen, mandag 10. desember, deles Nobels fredspris ut på Rådhuset i Oslo. Vinnerne er den jesidiske og kurdiske menneskerettighetsaktivisten Nadia Murad og den kongolesiske legen Dr. Denis Mukwege.

Begge har lenge kjempet for mennesker utsatt for seksuelle overgrep i krig, og for å forebygge og stoppe nye overgrep.

Etter utdelingen vil det årlige fakkeltoget gå fra Jernbanetorget til Grand Hotel Oslo for å hedre vinnerne og deres arbeid og aktivisme. Fakkeltoget varer fra 17.30 til 19.10.

Vi på SMISO inviterer deg derfor til å gå med oss i fakkeltoget, enten du selv er utsatt, pårørende eller ønsker å vise din støtte. Du kan gå med oss fra senteret i Akersgata klokken 17.10, eller møte oss på Jernbanetorget eller utenfor Grand Hotell.

Etter fakkeltoget vil vi samles tilbake på SMISO for varm mat og drikke. Du er velkommen hit både alene eller sammen med familie eller venner.

Sammen ønsker vi bruke denne dagen til å markere kampen mot seksualisert vold som våpen i krig og væpnende konflikter, og for å feire årets fredsprisvinnere.

– Seksualisert vald er folkemord, sier fredsprisvinnar Denis Mukwege.

Denne type vold har gjennom mesteparten av historien blitt tiet i hjel og glemt, og de utsatte har ofte stått alene, uten stemme. Men som Knut Magnus Berge skriver i denne artikkelen: “Fredsprisen for 2018 til Nadia Murad og Denis Mukwege tvingar verda til å sjå.”

Har du spørsmål kan du kontakte oss på post@smioslo.no.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart