Vi åpner for en-til-en-samtaler på senteret

Fra tirsdag 28.april er det igjen mulig å komme til senteret for en samtale. Du avtaler tid ved å kontakte oss på telefon 23 31 46 50 eller sende en e-post til post@smioslo.no.

For å gjøre det trygt for deg å komme til senteret for samtale, har vi laget noen retningslinjer i tråd med helsemyndighetenes veiledere. De vil hjelpe deg til å huske på hva du trenger å gjøre for å ivareta smittevernet i disse annerledes tider, og de vil si noe om hvordan du vil bli tatt imot ved oppmøte på senteret. For deg som har besøkt senteret tidligere, så vil du kanskje legge merke til noen endringer. Og om du kommer til oss for første gang, så håper vi du vil ha forståelse for tiltakene vi gjør i smittevernets ånd. Ansatte følger også retningslinjer for smittevern og daglige rengjøringsrutiner.

Generelle smittevernrutiner
• Alle som kommer til senteret må være helt friske. Om du er syk, har vært i kontakt med personer med sykdomssymptomer, eller er i særlig risikogruppe, vil vi kunne tilby telefon- og videosamtaler som det beste alternativet.
– Selv om du føler deg frisk, så skal du heller ikke møte på senteret hvis du er i hjemmekarantene eller hjemmeisolasjon, eller noen i husstanden din har symptomer på luftveisinfeksjon eller mistenkt sykdom med koronavirus.
• Husk god hånd- og hostehygiene (se under).
• Vi vil ikke håndhilse eller ha annen unødig fysisk kontakt, og holder god avstand der det er mulig. Dvs. at du og faglig veileder må tilstrebe å holde minst to meters avstand til enhver tid.
• For å hjelpe oss med å følge retningslinjene for hvor mange som kan oppholde seg på senteret samtidig, er det særlig viktig at du kommer til avtalt tid. Av samme grunn ønsker vi at du gir oss beskjed så fort som mulig om du ønsker å ha med deg noen til samtale (begrenses til fortrinnsvis én person), slik at vi kan planlegge rundt behovet.
• Dersom du utvikler symptomer på akutt luftveisinfeksjon i tiden du oppholder deg på senteret så vil du få munnbind, og oppholdet må avsluttes.

Håndhygiene

• For å ivareta grunnleggende smittevern og begrensning av spredning så vil vi at du vasker hendene:
– Når du kommer til senteret, og når du forlater senteret etter samtalen.
– Etter hosting/nysing, tørking av ansikt/nesepussing, eller berøring av slimhinner
– Og som vanlig, etter toalettbesøk.
• Vi oppfordrer til å unngå å røre ved ansikt og øyne.
• Så sant hendene dine ikke er tilsmusset, kan hånddesinfeksjon være et godt alternativ når det brukes riktig. Du trenger ikke å både vaske hender og desinfisere dem.
Du vil se plakater med instruksjoner for hvordan gjennomføre grundig håndhygiene rundt i våre lokaler.

Hostehygiene

• Bruk tørkepapir foran munn og nese når du hoster eller nyser, som du kaster etter bruk. Vask så hendene (se over).
• Vi minner om å hoste/nyse i albuekroken du ikke har tørkepapir tilgjengelig.
– Vi vil dog tilstrebe å ha tørkepapir lett tilgjengelig rundt om i våre lokaler.
Du vil se plakater med vaner som forebygger smitte rundt i våre lokaler.

Ved oppmøte
For å redusere kontaktpunkter for mulig smittespredning, ønsker vi at du etter å ha vasket hendene, venter på den faglige veilederen du skal ha samtale med i stolene ved heisen. Av samme grunn vil du heller ikke få tilbud om kaffe/te eller annet å drikke. Om du tror du vil ha behov for noe å drikke, oppfordrer vi deg til å ta med drikkeflaske eller drikke i engangskopper som kan kastes etter bruk.
For deg som har vært hos oss tidligere, så trenger du ikke registrere deg på brukerskjema, dette gjøres av en ansatt.

Vi ser frem til å møtes!

Foto: av Kaboompics.com

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart