Vi heter nå offisielt Støttesenter mot incest og seksuelle overgrep Oslo!

I dag, fredag 15. juni, skiftet SMI Oslo offisielt navn til Støttesenter mot incest og seksuelle overgrep Oslo (SMISO). Denne navnendringen har blitt arbeidet lenge med, og den er viktig. Når vi nå har lagt til “seksuelle overgrep” i navnet vårt, viser vi tydelig at senteret er til for alle som har blitt utsatt for overgrep av en tillitsperson i barndommen.

– Jeg er så utrolig stolt av å kunne si at jeg jobber på Støttesenter mot incest og seksuelle overgrep.

Feiringen startet med rosedekte bord og litt servering, før både brukere og ansatte fra senteret samlet seg til taler og musikkinnslag.

Marianne Lind, som stiftet senteret sammen med Inger Gilje i 1986, snakket om hvor viktig det var at senteret faktisk tok i bruk ordet “incest” i navnet.

– Hvordan kunne vi være der for de utsatte hvis vi ikke turte å anerkjenne hva dette faktisk handlet om. Derfor var det så utrolig viktig at vi brukte ordet “incest”, sa Marianne. -Jeg er så utrolig stolt av å kunne si at jeg jobber på Støttesenter mot incest og seksuelle overgrep.

Oslos varaordfører, Khamshajiny Gunaratnam, kom på besøk for å markere dagen sammen med oss. Underveis snakket hun om senterets arbeid og hvilken rolle SMISO Oslo har i livene til de utsatte.

– Det er helt crazy. Dere gjør et så sinnsykt viktig arbeid.

– Tusen takk for alt arbeidet dere gjør, og da mener jeg ikke kun dere som jobber her, men også til alle dere som bruker senteret, sa Khamshajiny. – Det er helt crazy. Dere gjør et så sinnsykt viktig arbeid.

Denne navnendringen er et viktig steg videre i arbeidet for å gi utsatte et sted å være og søke hjelp, og et viktig steg for å forebygge nye overgrep i samfunnet. Tusen takk til alle oppmøtte og til alle som daglig støtter senteret og arbeidet som gjøres her!

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart